【體路專欄】說好了回歸專欄,就由今期開始。 歷時一個月的世界盃匆匆過去,我頭上一片天空又重現光明,當大家沉醉於德國點樣蹂躪巴西既時候,我就正正坐係屋企為黑龍波一而再、再而三、三而四地「祝死」贊助商Nike旗下既球隊感到頭痛,

所以我在上周已向各球員有一個請求,就係希望大家下個禮拜,入場睇巴黎聖日耳門,支持志氣隊又好,支持伊巴謙莫域都好,我都希望看見大家的臉,好話比自己聽我仍然活著,也總好過留係屋企部電腦前面,等睇馬賽對波圖。

其實,你估我真係咁有霸氣嗎?我不是自信爆棚,很多事情,都要大家支持,先知道自己有「吉屎」,有「吉屎」先會敢做出邀請黑龍波代寫專欄祝福NIKE球隊既蠢事。不過眾所周知,我地呢隊波,唔單止我,就連其他隊友個個都咁有「吉屎」,好似即將會係今季回巢既「夏體硬柏金」阿昌,最近又多左個朵,叫「夏體硬李代沫」。

10567345_10152593482189804_2114270229_n (1)

我成日都同大家講,電話一定要隨身,隊友一定要小心,點解呢?我地呢隊波雖然年紀至少都廿到尾,但就算係最老既隊友小環,都係咁童心未泯,鍾意做d小學雞先做既事,近排斷腳既阿秋可能無波踢腳痕,痕到上手,當佢同阿昌出外工作時,就偷偷地(其實咁正面都唔算係偷偷地)影左幾張浴袍團照片。 成班隊友一見張相,仲以為我簽左李代沫返黎,個個msg問我係咪要學羅生搞娛樂公司,當然我唔排除會有咁既一日,但務實d睇,都係去南海搞下鑽油,又或者去厄瓜多爾買幾頂草帽仲實際。

國足主
logo-dlm-small

Comments