309884_80b8f56d7689755499548a41abf55319_large

每年o既5、6、7、8月,即係記協盃休季時間,差唔多等同夏體硬抖暑。以往呢o的日子,富足主都係忙於新球季組軍同埋傾贊助,等國足主可以日日搔腳趾,不過由於今屆歷史性捧盃,梗係要搞大o的。唔怕老實同大家講,我o地正o係度部署緊一連串慶祝活動。

首先,o係各執委籌備之下,我o地已經o係百樂門訂o左幾圍,同各位隊友以及贊助商玩番晚。富足主偷聽到國足主傾電話,知道仲好可能會有抽獎環節添。至於新鮮出爐o既「夏體硬足球先生」可樂暉,當晚亦會出席發表得獎感受,至於臨時加插表演會係接波甩手定係被笠死呢,就要睇佢老人家心情喇。

為o左紀念可樂暉今次得獎,除o左全晚飲品劃一飲可樂之餘,慶功宴菜單亦會以佢命名,例如:「可樂暉與豬拚盤」、「可樂暉乞兒煲雞」、「可樂暉煲老藕」、「可樂暉生椰菜花」、「可樂暉食貓麵」、「可樂暉彈琵琶露」等等。本來仲有一味「可樂暉如廁」,不過國足主話驚環保組織詐型,於是改做「可樂暉係咁湯」……唔……真係諗起都反胃,到時要去M記打定底先。

另外,有見近期隻膠鴨咁受大家歡迎,我o地就研究緊整個吹漲o左o既可樂暉擺o係維港。岸上面亦會擺個真人o係度,歡迎大家合照及踐踏。大家仲有咩好建議,不妨留言話畀我知啦。

富足主
logo-dlm-small

Comments