20140308-dlmsports01

【體路專欄】近期球圈有兩位人兄搵到機會外流,分別係岩岩下山既少林寺教頭春哥,另一位就係北上中甲搵人仔既「小志強」方柏倫,夏體硬係度祝兩位前程似錦。

我國足主份人雖然盲塞,但我不嬲都好主張陣中既球員外流汲取下經驗,或者得閒時去其他友會踢下友誼賽增廣見聞,好似包括正謙在內,陣中幾位隊友,前排就跟贊助商NIKE隊波去踢場友賽,對手據聞係一支黎自日本既學生球隊。

眾所_知,日本既學生球隊都唔係講得笑,分分鐘搵隊老甲下游波都未必贏到,我地幾位隊友雖然係記協盃踢到曉飛,但一去到呢個level就難免嗌晒救命,最終戰果就無謂深究了,抱住學習心態自我感覺良好一番就ok啦。

上場記協盃大勝ATV,雖則我唔情願但見一世人兩足主,咪比富足主落場威下囉,果場波由於我調動得宜最終贏得精彩,我都唔介意比佢叨下光,點知人心不足蛇吞象,佢仲要係上期專欄話係自己功勞,人老左果然係心態離地,就好似+誠哥近期話香港係被寵壞既孩子咁,同社會現況以及年青一輩拉到天同地咁遠。

好似前幾日紅魔鬼個菲臘仔黎香港,佢又提議我話不如好似少林寺咁,叫佢黎客串一兩場賺下人氣,我睬佢都有味,君不見畢特同基士文兩大例子,係賺到人氣呀,弊在聯賽搞得唔好,你keep唔到咪一樣嘥氣,睇下少林寺上場亞協盃入場人數,前車可鑑呀!

國足主

logo-dlm-small

 

 

 

 

 

Comments