【體路專欄】馬年第一次o係《體路》同大家見面,老套都要講句賀年說話,不過每逢大時大節,富足主呢行都忙到出煙,實在諗唔到乜o野恭賀說話喇,是是但但祝各位:

夏涼冬暖
身體健康
笑口常開
比賽贏硬

DLMS

又踏入新一年,夏體硬又係時候諗o的新搞作,由於上屆我o地贏o左記協盃冠軍,理論上可以代表香港,出戰亞洲記協(下稱亞協)主辦o既亞洲記者冠軍盃(下稱亞冠)。不過到目前為止,都仲未有人接觸我o地。據無事不知無事不曉o既一位行家透露,原來夏體硬仲未達到參賽門檻,未考到個所謂亞協牌照,於是被WFC。

有見及此,富足主同國足主商量後,罕有地達成共識,決定要「做o的o野」去reach(達到)亞協o既requirement(要求)。首先,我o地要感謝前隊友可樂暉,多謝佢啟發o左我o地一句口號How Kai is Kai(有幾Kai 要幾Kai)。

How Kai is Kai?

大家唔使問,一望可樂暉就知答案。當然,富足主亦唔主張大家以貌取人,咁係非常之錯o既(事實上可樂暉亦係好有自我思想o既一件生物),我o地應該從佢行為入手,去證實呢個人到底有幾Kai。就好似有人想約大家去佢新居玩,竟然事前只係諮詢o左國足主,就定o左日期係年初三。結果佢o係fb開個event,邀請o左20個人,就只有2條友得閒出席。最終呢個活動有冇舉行,至截稿時仍未有知道,可以肯定一點,就係How Kai is Kai? Fai is 最 kai。

另外,我o地亦會舉行#giveme5000活動,詳情留待下一次透露。

富足主
logo-dlm-small

Comments