2013年踏入咗大半個月,亦都係世界各地各項賽事嘅下半季,正所謂好戲在後頭,無論你鐘意邊一項,我諗大家都離不開足球同籃球。

英超踏入下半季,廢話唔多講,眼見曼聯順風順水,真係睇到老費有幾多料子,班底有幾平均。雲佩斯有幾勁唔多講,一次又一次令班波死裏逃生,令人睇到津津有味。其實我係曼市粉絲,係!我係兩頭蛇!我兩隊都鐘意!曼城實力係有,不過⋯⋯炒咗文仙尼先啦!(下刪一千字,因為大家都會有共鳴,無需多講。)每次見到文生頭痕閉翳個樣,我不禁⋯請你離開。

小弟雖然少睇NBA,不過都略知一二。明星賽投票結束,無乜驚喜,又係果幾個。睇就睇教練揀嘅「後備」名 單吧!有網民問點解林書豪唔可以承接住姚明個勢,霸返個正選位。其實有三個原因。1,西岸競爭好激烈,個個有番咁上下;2,今年又傷又跌watt,已經無咗LINSANITY了;3,最重要嘅係,佢唔係我地親愛嘅祖國人民,佢係台灣人⋯試問無咗13億人民嘅票,篤數都篤唔到俾你啦大佬!所以話呢,公關是非常重要的!多啲講中文,玩下微博、wechat,可能會幫到佢呱⋯!

樑哥

Comments