我國足主一向都係夏體硬最忠實o既球迷,係人都知o架喇,不過最近就比另一隊波迷住,呢隊波就係官恩娜…sorry我認我都好迷官恩娜,但我想講,呢隊波係大溪地。

tahiti-celebration(圖片來源:互聯網)

有睇報紙電視直播o既球迷都會見到,逢親講起大溪地,個個都例必會拎官ELLA出o黎提一提,基本上o係香港人眼中,官ELLA已經做o左大溪地o既代言人,無他o既,就好似提起夏體硬,個個都會諗起可樂暉咁(得ok唔洗提我,我知道唔可以再講可樂暉係咪?)

雖然今屆分組賽,大溪地一場都未贏過,仲比人當係魚腩咁數,但睇佢地果種堅持同毅力,就令我諗起當年o既夏體硬喇,話說當年夏體硬組軍初期,實力方面…可以話係記協盃當中o既大溪地,成隊得一兩個有踢開業餘比賽,其他呢?唔係頂住個肚腩,就係曾經「把炮」過,但係收曬皮o既過氣老將,當中代表人物就係富足主喇,雖然大家一直覺得我同富足主狗咬狗骨,但不得不承認,呢位曾經有夏體硬朗拿度之稱既性格球星,斷腳增肥之前的確係跑得又扭得,好似大溪地果個華人前鋒陳秀咁,隨時一個過你幾個,不過結果亦都同陳秀一樣,扭得到、做得到,但無人接應到。

雖然富足主o既傷患已經令佢踢唔到正式o既業餘比賽,但作為足主o既我一直都好想佢能夠重振雄風,o黎緊下個禮拜,我地夏體硬將會挑戰趙俊傑球迷會,到時富足主將會粉墨登場,為o左令富足主挽回一點自信,我已經私底下同趙俊傑講,叫佢當晚見到富足主帶波o既時候,「適度地」放水一下,等佢老人家可以表演下腳法,咁就大家高興啦!

順帶一提,當晚如無意外會係可樂暉守龍,由於可樂暉守大場龍有多次被人笠死既紀錄,預計我地會受讓三四球。

國足主
logo-dlm-small

Comments